Vad händer hos oss!

Genom vår verksamhet vill vi leva upp till Equmeniakyrkans vision, ” att vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen”. Detta gör vi på en rad olika sätt, vi har verksamheter för alla – från små barn till äldre människor.

Genom vår second hand-butik Magasinet kan vi ge av vårt överflöd till mer behövande människor i andra länder. Tack vare vårt arbete med barn och ungdomar i Equmenia Linghemskyrkan kan vi sprida evangeliet om Jesus Kristus till dem. De barn- och ungdomsverksamheter vi har är söndagsskola, tonår, scouting, konfirmation.

Utöver detta har även körverksamhet, konferenser och stickcafé.

Kom med oss i gemenskapen och förvandla ”mig, dig och världen”. Just du är välkommen!

Vill du ge ett stöd till Linghemskyrkans verksamhet kan du sätta in det på bankgiro 5427-6332

Gudstjänster

Du är så välkommen i Guds gemenskap och Gudstjänsten är det tillfälle då du bäst upplever den energi som finns i att vara troende.

Att komma till en Gudtjänst är något speciellt. Det är en högtid med kraft och inspiration. De sorger som du bär på lättar och försvinner när du hänger dig åt ta emot Guds kärlek. Du finner gemenskap med andra människor som väljer samma väg som du. Livets väg känns ibland svår och krokig. Det är här är tillfället då hämtar vägledning och styrka så att du klarar av motgångar.

En Gudstjänst är fylld med musik och sång. Det är något som gör en glad och du lyssnar på vår pastor som inspirerar och uppmuntrar dig med hjälp av Guds ord.

Vill du också vara med på vår gudtjänst söndagar kl 10.00 i vår kyrka kom till oss. Just du är välkommen.

Stickcafé

Församlingen erbjuder stickcafé på onsdagkvällar kl 18.30 vilket är mycket populärt.

Här kan man säga att en avig och en rät passar in i verksamheten. Framförallt är detta en mötesplats under dagtid då många som kanske har övergivit vardagens hets med arbete och familj, vill träffas. Man lär sig olika sticktekniker av varandra och små knep för att få vackra vantar, täcken och tröjor. Detta är ett riktigt hantverk som ska förvaltas väl.

Vem minns inte mormors stickade Lovikavantar som man fick i julklapp, när man var liten. Varje träff är det någon som har med sig hembakt och ibland en liten kaka. - Anna tycker att det är mysigt att träffa vännerna här. Det är en mötesplats att gå till för oss lediga. Det vi stickar brukar sen komma väl till pass i kyrkans höstofferfest.

Tisdags bön

Varje tisdag kl 19.00 samlas vi för gemensam bön i kyrkan.

Vi träffas för att be tillsammans för våra olika verksamheter, för varandra, och för världen.

Himnavägen 151585 65 Linghem

Swish: 123 157 99 94